(4 dětské porce)
🧡 150 g upečené tresky
🧡 100 g pórku
🧡 200 g dýňového pyré
🧡 200 ml vývaru
🧡 1,5 hrnku uvařené rýže
🧡 1 lžička bio koření na ryby
Tohle je takové zbytkové jídlo. Až budete dělat jako přílohu rýži, uvařte si jí víc. Z filetu tresky můžete z části udělat rybí prsty a zbytek dáte bez dalšího upéct do trouby. Dýňové pyré doporučuji mít neustále zamražené, ale třeba v DM bývá běžně k sehnání pyré ve skleničce.
Na větším množství ghí necháme zesklovatět nadrobno nakrájený pórek. Restujeme ho na střední teplotu asi 5 minut. Mezi tím si vidličkou natrháme nebo namačkáme upečenou tresku a přidáme ji k pórku. Přidáme dýňové pyré, rýži, koření a vše podlijeme vývarem. Vaříme pár minut do zhoustnutí.