(4 porce)
🧡 cca 120 g telecího mletého masa
🧡 1/2 máslové dýně (cca 450 g)
🧡 1 menší batát (cca 250 g)
🧡 1 cibule
🧡 1 bio konzerva rajčat
🧡 1 lžička majoránky
🧡 1,5 lžičky sladké papriky
🧡 1/2 lžičky sušeného česneku
🧡 1/2 hrnku vody nebo vývaru
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na řepkovém oleji. Přidáme mleté telecí maso a necháme ho zatáhnout (změní barvu z růžové na hnědou). Poté přidáme dýni, kterou jsme oloupali, vydlabali a nakrájeli na kousky. Zároveň přidáme konzervu rajčat, oloupanou a na kousky nakrájenou batátu, koření a vše podlijeme vodou. Přiklopíme, přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme cca 30 minut. Na závěr můžeme šťouchadlem na brambory ještě vše rozšťouchat, směs se trochu zahustí.
Podáváme s těstovinou nebo klidně jen tak samotné.