Pečivo

Naučte se péct voňavý domácí kváskový chléb, toastový chléb bez konzervantů a dalších přidaných šmakulád, úžasné bagely, sušenky bez cukru a další.

DÝŇOVÁ POMAZÁNKA

(cca na 2 krajíce chleba)

🧡 cca 60 g pyré z dýně hokkaidó
🧡 50 g lučiny
🧡 lžička petrželky
🧡 pár lístků koriandru

Když koupím dýni, část zpracuji rovnou a část uvařím na páře a zamrazím ve formě kostiček i pyré, které dávám do silikonového tvořítka od NUK. Výše uvedená gramáž se rovná zhruba jedné kostičce. Kostku vyndám z mrazáku a dám do mikrovlnky. Zde jsem slila přebytečnou vodu a pyré následně použila do pomazánky. Máslová dýně nebude z důvodu obsahu velkého množství vody na tuto pomazánku vhodná.

Dýňové pyré dáme do misky, přidáme lučinu nebo žervé, nasekanou petrželku (já si ji skladuji v mrazáku) a asi 3 lístky nasekaného koriandru. Zamícháme a podáváme s domácím kváskovým chlebem nebo jiným pečivem.

1 položek celkem