(1 dětská a 1 dospělá porce)
🧡 1 hrnek pohankových vloček
🧡 2 hrnky mléka
🧡 2 bio sušené datle bez pecky
Pohankové vločky večer namočíme do vody. Tento krok není nezbytně nutný, kaše se uvaří i tak, ale namočení pomáhá lepší stravitelnosti a využitelnosti (nejen) pohanky.
Ráno slijeme vodu a vločky dáme do hrnce. Přidáme 1,5 hrnku mléka (já obvykle používám kravské, ale může být jakékoli, včetně rostlinného), datle a kaši přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (pár minut). Poté kaši odstavíme z plotny, přidáme zbytek mléka a vše rozmixujeme dohladka pomocí tyčového mixéru. Díky tomu je kaše opravdu jemná, připomíná konzistencí jemné instantní kaše.
Podáváme ozdobené ovocem a ořechovým máslem.